05.08.2011

I SAP Business Intelligence version 7.3 forsvinder muligheden for, at autorisere til data igennem roller. Fremover vil adgangen til data kun styres gennem analyse autorisationer.

Analyse autorisationer var allerede til rådighed i version 7.0, men mange SAP kunder valgte alene, at foretage en teknisk opgradering. SAP anbefaler, at kunder migrerer til analyse autorisationer før en opgradering til version 7.3.
I version 7.3 forsvinder som nævnt det gamle autorisationskoncept, hvorfor det ikke længere er en option at migrere til analyse autorisationer, men i stedet bliver et krav.
De fleste SAP kunder har gamle kuber der vil blive berørt af dette, det gælder som tidligere nævnt de kuber der er blevet flyttet fra version 3.5 til version 7.0, uden der er foretaget andet end en rent teknisk opgradering. Alle kuber der er bygget på version 7.0 eller nyere, benytter allerede analyse autorisationer til at autorisere adgangen til data, og de vil derfor ikke være berørt af denne ændring.

Applicon tilbyder en metode til at få løst såvel denne udfordring, som de andre aktiviteter der skal ske i forbindelse med, at forberede SAP BI opgraderingen til version 7.3.

Kontakt os for at høre nærmere om hvordan vi kan hjælpe med denne udfordring:
Troels Lindgård, SAP Seniorkonsulent sikkerhed, trl@applicon.dk, mobil 53635787
Flemming Adsersen, BI & BPM Business Unit Manager, fla@applicon.dk, mobil 30711214